Paimenen palsta

Page

Oletko valmis?

Matt. 22:1-10 Ja Jeesus rupesi taas puhumaan heille vertauksilla ja sanoi: “Taivasten valtakunta on verrattava kuninkaaseen, joka laittoi häät pojallensa. Ja hän lähetti palvelijansa kutsumaan häihin kutsuvieraita, mutta nämä eivät tahtoneet tulla. Vielä hän lähetti toisia palvelijoita lausuen: ‘Sanokaa kutsutuille: Katso, minä olen valmistanut ateriani, minun härkäni ja syöttilääni ovat teurastetut, ja kaikki on valmiina; tulkaa häihin’. Mutta he eivät siitä välittäneet, vaan menivät pois, mikä pellolleen, mikä kaupoilleen; ja toiset ottivat kiinni hänen palvelijansa, pitelivät pahoin ja tappoivat. Mutta kuningas vihastui ja lähetti sotajoukkonsa ja tuhosi nuo murhamiehet ja poltti heidän kaupunkinsa. Sitten hän sanoi palvelijoillensa: ‘Häät ovat valmistetut, mutta kutsutut eivät olleet arvollisia. Menkää siis teiden risteyksiin ja kutsukaa häihin, keitä tapaatte.’ Ja palvelijat menivät ulos teille ja kokosivat kaikki, keitä vain tapasivat, sekä pahat että hyvät, ja häähuone tuli täyteen pöytävieraita.

Juutalaisessa kulttuurissa annettiin häihin kaksi kutsua. Ensimmäisessä pyydettiin osallistumaan juhliin, toisessa kutsussa ilmoitettiin kaiken olevan valmista. Tässä kertomuksessa kuningas kutsui vieraita kolmasti, mutta joka kerta he kieltäytyivät tulemasta. Jumala haluaa ihmiset mukaansa juhliin, jotka kestävät ikuisuuden. Siksi Hän kutsuu heitä yhä uudelleen. Job. 33:28 “Katso, kaiken tämän tekee Jumala kahdesti ja kolmastikin ihmiselle”. Häävieraille annettiin vaatteet juhlia varten. Oli mahdoton ajatus, että joku kieltäytyisi annettujen vaatteiden pitämisestä, koska se loukkasi isäntää. Kieltäytyminen olisi osoitus ylimielisyydestä tai siitä, ettei vieras halunnut osallistua hääjuhlaan. Jos Tasavallan Presidentti kutsuisi sinut linnan juhlaan, varmasti laittaisit parhaimmat päälle ja ehdottomasti menisit. Kunnioittaen näin juhlan järjestäjää. Kuinka paljon arvokkaampi onkaan Jumalan kutsu iankaikkiseen juhlaan Jumalan luo. Häävaatteet kuvastavat vanhurskautta, joka on edellytys pääsylle Jumalan valtakuntaan. Kristus lahjoittaa jokaiselle, joka haluaa ottaa Hänet vastaan Jumalan täydellisen hyväksynnän. Vanhurskauden vaatteet on varattu kaikille, mutta taivaaseen haluavien on pukeuduttava niihin. Pelkkä kutsun saaminen ei riitä, vaan täytyy olla myös valmis lähtemään juhlaan. Ilm. 3:4-5 ”kuitenkin on sinulla Sardeessa muutamia harvoja nimiä, jotka eivät ole tahranneet vaatteitaan, ja he saavat käyskennellä minun kanssani valkeissa vaatteissa, sillä he ovat siihen arvolliset. Joka voittaa se näin puetaan valkeihin vaatteisiin, enkä minä pyyhi pois hänen nimeänsä elämän kirjasta, ja minä olen tunnustava hänen nimensä Isän ja hänen enkeliensä edessä.”

Jo viime vuoden puolella Jumala johdatti seurakunnallemme kauan rukoilemamme ja odottamamme paimenen. Vallitseva koronatilanne on kuitenkin viivästyttänyt hänen toimintansa aloittamista. Nyt kuitenkin vanhimmisto siunasi paimenemme Heikki Yli-Hietasen tehtävään 1.3.2021 alkaen. Hän on aloittanut vaimonsa Sirkun kanssa seurakuntalaisiin tutustumisen ja tervehtimisen koti kerrallaan, sen mukaan kun tilaisuus siihen tulee.

Heikki on aloittanut kokopäiväisen Paimenen tehtävän seurakunnassamme 1.5. ja hänen ja Sirkun siunaus tehtävään toteutettiin seurakunnan keskellä 23.5.2021. Heikin puhelinnumero on 050 345 7586