Paimenen palsta

Page

Jumalassa meillä on toivo

Me olemme kaikin tavoin ahtaalla, mutta emme umpikujassa, neuvottomia, mutta emme toivottomia (2. Kor. 4:8).

He olivat korinttilaisia ja olivat kaikin tavoin ahdingossa, neuvottomia, vainottuja ja maahan lyötyjä, mutta eivät koskaan toivottomia. Sillä Jumala oli antanut heille toivon ja tulevaisuuden, niin kuin Jeremian kirja lupaa (Jer. 29:11)

Katsokaa omaa kutsumustanne veljet, ei ole monta inhimillisesti viisasta, ei monta mahtavaa eikä monta jalosukuista, mikä maailman mielestä on hullutusta, sen Jumala valitsi saattaakseen viisaat häpeään (1. Kor.1:26,27). Jumala pilkkaa ihmisten voimaa. Hän nauraa itsekeskeisille ihmisille. Hän ohittaa korkeat ja ylhäiset. Hän käyttää tämän maailman silmissä heikkoja, saattaaksensa viisaat häpeään. Tässä kuvaillaan meitä uskovia. Heikko, tyhmä, halveksittu, ei kovin jalosukuinen, ei kovin väkevä. On mieletöntä ajatella, että Jumala käyttäisi tällaista ihmistä. Silti se on Hänen täydellinen suunnitelmansa, se on suurin salaisuus maan päällä. Jumala kutsuu meitä heikkoudessamme, vaikka Hän tietää meidän tekevän virheitä. Hän laittaa kallisarvoisen aarteensa saviastioihin. Koska Hän iloitsee tehdessään mahdottomia tyhjästä. Jumala on päättänyt toteuttaa suunnitelmansa maan päällä heikkouksien vaivaamien miesten ja naisten kautta. Aabrahamilla oli monia heikkouksia, mutta myös uskoa. Hän uskoi Jumalaa ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi (Room. 4:3).

Ps. 37:23, hebrean kielen sana, joka tässä jakeessa tarkoittaa vahvistaa, merkitsee myös vakaa, edeltä suunniteltu. Jumala ei suunnittele tietämme päivän, viikon tai vuoden päähän. Ei, vaan Hänellä on valmis suunnitelma jokaisen uskovan koko elämän ajalle. Mikä on tämä edeltä suunniteltu tie? Jeesus vastasi yksinkertaisesti: ”Minä olen tie, totuus ja elämä (Joh.14:6).

Heikki Yli-Hietanen (9.1.2022)

Heikin puhelinnumero on 050 345 7586