Paimenen palsta

Page

Joulumietteitä lapsuudesta

Joulu lähestyy meitä nopeasti ja yhtäkkiä huomaamme, että se onkin jo käsillä. Joulu on erityistä aikaa, silloin voimme hiljentyä ja kohdata läheisiämme.

Minun lapsuuteni joulut olivat erilaisia kuin tämän päivän. Joulua odotettiin jännityksellä ja tehtiin valmisteluja hyvissä ajoin ennen joulua. Minun tehtävänäni oli hakea joulukuusi läheisetä metsästä. Tosin aikaa meni hyvän kuusen löytämiseen. Me lapset saimme koristella kuusen. Sen jälkeen olikin joulusaunan vuoro. Seuraavaksi söimme perinteisen jouluruuan, jonka jälkeen luettiin jouluevankeliumi. Meillä kotona oli tapana mennä polvirukouksiin ja siinä kiittää Jumalaa joulusta ja lahjoista, joita oli meille varattuna. Sitten olikin lahjojen vuoro, jotka olivat meille lapsille tosi mieluisia! Joulunaikana oltiin oman perheen kanssa ja vasta Tapaninpäivänä sai lähteä naapuriin tapaamaan ystäviä.

Lapsuuden joulu oli kaikin puolin siunausrikasta ja rauhaisaa aikaa.

Minun lapsuudessani kaupat olivat auki ainoastaan aattona ja pysyivät suljettuina koko joulun ajan. Maailman tavallaan pysähtyi joulun ajaksi. Nykyään markkinavoimat hallitsevat kaupan alaa, kaupat ovat auki koko joulun ja ihmiset juoksevat tavaroiden perässä. Väsyttäen itsensä, jonka seurauksena tulee monia ristiriitoja, perheongelmia ja levottomuutta. Ei yksinkertaisesti osata hiljentyä joulun ajaksi.

Joulu on kuitenkin hiljentymisen ja rauhoittumisen aikaa. Onhan evankeliumi rauhan sanoma. Kun Jeesus on juhlan keskipiste niin silloin sydämessä voi asua todellinen joulu. Sinulle toivotan siunattua ja rauhaa jouluaikaa.

Heikki Yli-Hietanen

Heikin puhelinnumero on 050 345 7586